Welkom bij Dikkertje!
Authentieke Griekse gerechten van natuurproducten.
Authentieke Griekse gerechten van natuurproducten.
Bij ons proef je het échte Griekenland. Je kunt a la carte eten of onze specialiteiten van de dag proberen. Een avond het gevoel alsof je in het sfeervolle Griekenland zit? Kom naar ons!








Specialiteit van de Chef
Specialiteiten & suggesties van Jorgos
U kunt in ons sfeervolle, gastvrije restaurant heerlijk genieten van allerlei Griekse specialiteiten. Onze menukaart biedt u een uitgebreide keuze uit heerlijke gerechten, bereid van gezonde natuurproducten uit Griekenland.
Geschiedenis
1965
Giorgos geboren
De rijke geschiedenis van Restaurant Dikkertje in Utrecht begint op een bescheiden plek in de tijd. In het jaar 1965 zag Giorgos het levenslicht in het pittoreske dorpje Ritini, gelegen hoog in de bergen. Hij groeide op in een gezin met maar liefst zes kinderen, waarbij zijn moeder de zorg voor het gezin op zich nam en vaak thuis heerlijke maaltijden bereidde. Het was hier, in de warme omgeving van de keuken, dat Giorgos voor het eerst kennismaakte met de kunst van het koken.
1985
Naar Nederland
Op zijn twintigste besloot Giorgos zijn vleugels uit te slaan en reisde hij af naar Nederland, altijd al met een droom in zijn achterhoofd: het runnen van zijn eigen restaurant. Voordat hij deze mijlpaal bereikte, opende hij eerst zijn eigen café, waar hij zijn passie voor eten kon delen met de gasten. Met hard werken en zuinig leven wist hij in de loop der jaren genoeg geld te sparen om zijn ultieme droom waar te maken.
2004
Restaurant Dikkertje
In 2004, op 18 februari werd het langverwachte moment werkelijkheid en opende Giorgos de deuren van Restaurant Dikkertje. Hoewel hij zichzelf niet als een chef-kok beschouwt, maar liever omschrijft als een Griekse kok die met liefde en toewijding de meest smaakvolle gerechten bereidt, straalt zijn passie en vakmanschap uit in elk gerecht dat de keuken verlaat.
2023
Grieks restaurant
Tegenwoordig kookt Giorgos met plezier voor zijn gasten in Restaurant Dikkertje. Het restaurant heeft een warme en uitnodigende sfeer, waarbij het zich helemaal voelt als een familieaangelegenheid. Zijn dochters maken deel uit van het bediend personeel en dragen bij de unieke ervaring die het restaurant biedt. Voorheen werkt al zijn drie dochters samen, maar tegenwoordig runt hij het met zijn middelste dochter.